Voor- en nadelen van graniet

Nieuws woensdag, 12 juli 2017 00:00
Voor- en nadelen van graniet

Klanten vragen ons geregeld welke natuursteen wij aanbevelen en wat precies de voor- en nadelen ervan zijn. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van graniet, een van de meest populaire natuursteensoorten.

Voordelen van graniet

Graniet is ontstaan door het ondergronds stollen van magna. Graniet bestaat voornamelijk uit 3 elementen; mineralen, kwarts en veldspaten. De hoofdkleuren zijn zwart, roze en wit en doordat het een 100% natuurlijk product is, heeft elk blad een unieke structuur. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor keukentabletten, dankzij zijn luxe uitstraling en de specifieke voordelen die het biedt:

  • Elk werkblad is uniek, je zal hetzelfde werkblad nergens anders terugvinden
  • Graniet is erg hard, dankzij het natuurlijke uithardingsproces dat duizenden jaren heeft geduurd
  • Het materiaal is kras-, snij-, stoot- en slijtvast
  • Graniet is hittebestendig (afhankelijk van de soort, tot zo'n 180 graden); hete pannen zullen doorgaans geen barsten of verkleuring veroorzaken, al raden we aan om op elke ondergrond onderzetters te gebruiken
  • Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk, zoalg gepolijst, gezoet of gebrand. Naargelang je voorkeur kan je de steen een glanzende, matte of ruwe look geven. 

Daarnaast is natuursteen ook eenvoudig in onderhoud: het volstaat om het oppervlak te reinigen met een vochtige doek en neutrale zeep. Zeker wanneer de steen geïmpregneerd wordt is hij makkelijk schoon te houden en goed bestand tegen vlekken.

Nadelen van graniet

Ondanks de vele voordelen zijn er enkele zaken waarop je moet letten wanneer je graniet gebruikt in je interieur. 

  • Graniet is licht poreus. Zuren (zoals een citroen of wijn), een agressief schoonmaakmiddel of andere bijtende middelen kunnen schade veroorzaken wanneer ze te lang blijven liggen. Ook vet kan sporen achterlaten
  • Graniet in lichte kleuren is iets gevoeliger voor verkleuring
  • Graniet vraagt om een regelmatig onderhoud, het oppervlak wordt matter naarmate het gebruik stijgt. Impregneren is daarom aangeraden

Ben je van plan om graniet te gebruiken voor je volgende project? Neem vrijblijvend contact met ons op, we adviseren je graag.

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input