Het gesteente Arduin ook wel blauwe hardsteen genoemd is een kalksteen met een min of meer uitgesproken blauwgrijze kleur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten crinoiden. (Dit zijn kleine skeletjes van zeelelies, diertjes die op de bodem van ondiepe zeeën leven). Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde vormde zich in de loop van honderden jaren de blauwe hardsteenlaag.

Arduin is een hard, slijtvast gesteente, dat geschikt is voor binnen- en buitengebruik en wordt meestal gebruikt als bouwmateriaal voor dorpels, omlijstingen, trappen, massieve sierschouwen en meer.

Belgische Blauwe hardsteen wordt uit de steenlaag gewonnen die dwars door België loopt, van Soignies naar de Ourte Vallei.
De voornaamste eigenschappen van deze prachtige steen zijn o.a. dat hij dankzij zijn zeer lage porositeitsgehalte geen vochtigheid opneemt en hij voor altijd bestand is tegen vriesweer.  Bovendien heeft deze Blauwe Steen een zeer hoge slijt-en drukweerstand waardoor hij uitermate geschikt is als keukenwerkblad.

Arduin bestellen? Contacteer ons

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input