Composiet werkblad

Nieuws woensdag, 05 november 2014 00:00
Composiet werkblad

Het composiet werkblad is erg populair. In dit artikel bespreken we de voornaamste voordelen van composiet, maar ook de zaken waarmee u dient rekening te houden wanneer u het materiaal gebruikt in de keuken of elders in huis.

De benaming composiet is afgeleid uit het Engelse 'composed', wat 'samengesteld' betekent. Het materiaal is dan ook een samenstelling van gemalen natuursteengranulaten uit graniet, kwarts of marmer, hars en kleurstoffen. Onder zware druk wordt het materiaal geperst tot robuuste platen, die vervolgens naar wens bewerkt kunnen worden. 

Dit procédé geeft het composiet enkele interessante eigenschappen mee:

De voordelen van een composiet werkblad

Een composiet werkblad is in de eerste plaats waterdicht. Logisch, denkt u, maar niet alle werkbladen scoren op dit vlak even goed. Het materiaal is niet poreus, waardoor het hygiënisch is en makkelijk te onderhouden. Daarnaast is composietsteen oerdegelijk, stootvast, bijna krasvrij en hittebestendig. Het materiaal leent zich daardoor uitstekend als keukenwerkblad, spatwand of spoelbak, maar ook voor de badkamer voorzien we vaak oplossingen in composiet; wastafels, douchebakken en zelfs douchewanden.

Naast zijn uitstekende kwaliteiten is het materiaal ook in heel wat kleuren en afwerkingen beschikbaar, zodat het eenvoudig te combineren is met bestaande elementen in uw interieur. Enerzijds zijn er bijvoorbeeld de egaal witte werkbladen die het erg goed doen in moderne interieurs, maar een werkblad in natuursteenlook is evengoed mogelijk.

De nadelen van een composiet werkblad

Composiet biedt zoals je ziet heel wat voordelen, maar er zijn ook enkele zaken waarmee je rekening dient te houden:

  • Doordat de bladen uit samengesteld materiaal bestaan vermijd je best nabestellingen. Er kan namelijk een klein kleurverschil zijn tussen 2 verschillende platen. 
  • Het materiaal is erg hittebestendig waardoor het zal niet barsten wanneer je er een hete pan opzet, maar er kan daardoor wel een kleurverschil ontstaan, door het opwarmen van de harsen. Om permanente vlekken te voorkomen voorzie je dus best steeds een onderlegger.
  • Vermijd, ondanks de hoge dichtheid van het materiaal, ook dat vlekken kunnen intrekken. Vooral agressieve vloeistoffen kunnen een kleurverschil veroorzaken.

Het dagelijks onderhoud van je composiet werkblad is verder erg eenvoudig: gebruik hiervoor warm water en een zacht schoonmaakmiddel. In een andere blogpost delen we meer onderhoudstips voor composiet.

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input