Terrastegels in graniet: niets dan voordelen

Nieuws dinsdag, 23 augustus 2016 00:00
Terrastegels in graniet: niets dan voordelen

Granieten terrastegels blijven ontzettend populair. En dat is niet verwonderlijk; graniet is namelijk een van de sterkste en meest onderhoudsvriendelijke natuursteensoorten.

Graniet heeft biedt heel wat voordelen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De steen is erg hard, slijtvast en krasbestendig, waardoor hij perfect gebruikt kan worden voor intensief belopen oppervlakken. De steen wordt voor gebruik buitenshuis meestal gebrand en geborsteld, wat zorgt voor een licht ruwe, oneffen afwerking. Dit maakt hem erg geschikt voor terrassen en als afwerking rond zwembaden. Zelfs wanneer de steen nat is kunnen de kinderen volop lopen en spelen zonder gevaar voor uitglijden.

De steen is daarnaast ook goed bestand tegen vervuiling, hitte, vorst en zuren. Graniet wordt daarom niet enkel door particulieren frequent gekozen, maar ook op horecaterrassen, opritten van bedrijfspanden en publieke plaatsen zie je deze natuursteensoort vaak terug. Terrastegels in graniet zijn zonder twijfel een duurzame investering.

Tijdloze look

Graniet komt in verschillende kleuren, van rood tot bruin en grijs/blauw tot zwart. De grijstinten worden het vaakst toegepast, door het tijdloze uiterlijk dat perfect matcht met andere kleuren in uw tuin: de groene beplanting, houten schutting en zowat elke gevelsteen. Graniet is een natuurproduct dat ontstaan is uit een natuurlijk stollingsproces. Daardoor kunnen de tegels onderling licht afwijken in kleur en structuur. Deze schakkeringen maken elk terras uniek waardoor een terras in graniet nooit saai is.

Granieten tegels kan je in verschillende maten en diktes krijgen. Bij plaatsing op tegeldragers is bijvoorbeeld een dikte van 3 cm nodig. Wil je een strakke en moderne look, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor grote tegels van 1m op 1m. Ook het 'lineair wildverband' is erg populair; hierbij worden afwisselend rijen van brede en smalle tegels geplaatst.

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input