Marmer in je interieur: helemaal in!

Nieuws vrijdag, 29 januari 2016 00:00
Marmer in je interieur: helemaal in!

Marmer wordt vaak als ouderwets en kitscherig aanzien. Maar steeds meer interieurarchitecten integreren marmer tegenwoordig in hun interieurs. Gecombineerd met de juiste materialen zorgt het namelijk voor een ongeziene uitstraling.

Steeds vaker wordt marmer gebruikt in badkamers, keukens en woonkamers. Als vloer- of wandbekleding, maar ook voor tafels, wasbakken en accessoires. Zijn klassieke maar stijlvolle, elegante en warme uitstraling blijkt het namelijk erg goed te doen in moderne interieurs. 

Een groot voordeel van marmer is de verscheidenheid aan kleuren, die variëren van grijs tot roze en wit, en de unieke schakkeringen en patronen. Vandaag wordt vooral gekozen voor witte marmer, dat een zachte en natuurlijke uitstraling heeft en perfect gecombineerd kan worden met andere materialen. Door zijn uitstraling en de associatie met prestigieuze gebouwen geeft het elke ruimte een luxueuze look. 

Marmer is daarnaast ook een vrij hard en waterdicht materiaal dat onderhoudvriendelijk is en tegen een stootje kan. Daarom kan het perfect dienst doen als spatwand, keukenwerkblad, vloer, lavabo en zelfs badkuip. 

badkamer marmer

marmer lavabo

Afwerkingen

Marmer kan op verschillende manieren afgewerkt worden: gepolijst (glanzend), gezoet (mat) of ruw/antiek. Er zijn ook marmersoorten die getrommeld kunnen worden zodat de uitstraling van een verouderde tegel ontstaat. 

Wilt u marmer integreren in uw woning? Laat u bij de keuze voor het soort marmer dan adviseren. Sommige marmersoorten en afwerkingen zijn namelijk te poreus voor bepaalde toepassingen in de woning. 

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input