Natuursteen tegels: de trends voor 2016

Nieuws donderdag, 26 november 2015 00:00
Natuursteen tegels: de trends voor 2016

Vorige maand vond in het Italiaanse Bologna alweer de Cersaie beurs plaats - een beurs voor tegels en keramiek. Daar werd duidelijk wat de trends voor 2016 zijn op het vlak van natuursteen tegels. Een overzicht van de voornaamste trends:

Groot is beter

Grote tegels doen het vandaag al goed in de markt en die trend zal zich ook in 2016 verderzetten. Naast het esthetische aspect bieden grote tegels verschillende voordelen ten opzichte van kleine varianten:

  • Minder voegen en dus eenvoudiger om schoon te maken
  • Grote tegels maken de ruimte optisch groter en bewijzen zo hun nut in kleine ruimtes
  • Grote  diversiteit; er is heel wat keuze aan grote natuursteen tegels, in verschillende patronen en groottes. Er bestaan tegels tot zelfs 100 bij 300 cm

Kleine tegels? Vintage!

Ondanks de populariteit van grote tegels blijven vintage tegels, die meestal kleiner zijn, ook in 2016 populair. Vintage blijft een populaire interieurtrend die heel wat charme uitstraalt en waar men eindeloos kan combineren met kleuren en motieven. Een vintage tegel past daar uiteraard perfect bij. 

 Interieurtrend: groen wonen

We gaan met z'n allen meer en meer duurzaam en groen denken. We brengen 'binnen' steeds meer naar buiten, denk maar aan de opkomst van overdekte leefruimtes in de tuin, en tegelijkertijd brengen we 'buiten' meer naar binnen. De harmonie met de natuur roept een ontspannen gevoel op, daarom kiezen we voor kleurtinten uit de natuur. Mosgroen en olijfgroen zijn kleuren die het in 2016 erg goed doen en deze zijn perfect te combineren met de aardetinten van natuursteen, parelwit, zandbeige, koolzwart of roestbruin.

In de interieurtrends voor 2016 zien we dan ook heel veel natuurlijke materialen zoals houten of natuursteen vloeren, meubels, accessoires, planten en bloemen. Bij mensen die niet kiezen voor de donkergroene kleuren, maar eerder lichte en zachte kleuren kiezen is witte marmer, met zijn organische lijnenspel, erg populair.

 

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input