Natuursteen tegels en vloerverwaming: kan dat?

Nieuws dinsdag, 25 augustus 2015 00:00
Natuursteen tegels en vloerverwaming: kan dat?

Een van de vaakst gehoorde argumenten van mensen om niet te kiezen voor een natuursteen vloer is het feit dat deze koud aanvoelt.  In de zomer kan dat een pluspunt zijn, maar vooral op koude dagen voelt een warme vloer veel prettiger aan. Vloerverwarming is dan vaak een oplossing. Maar is een natuursteen vloer wel geschikt voor vloerverwarming?

Vloerbekleding die samen met een vloerverwarming gebruikt wordt moet voldoen aan 2 eigenschappen; ze moet bestand zijn tegen de temperatuurschommelingen én moet in staat zijn om de warmte gelijkmatig te verspreiden. Natuursteen tegels zijn daardoor perfect geschikt om samen met een vloerverwarming te gebruiken. Maar er zijn wel verschillende zaken waarmee u rekening dient te houden.

Tegelkeuze bij vloerverwarming

Zowel keramiek als natuursteen tegels geleiden de warmte goed en blijven dus ook heerlijk warm aanvoelen. Belangrijk is wel dat er gekozen wordt voor tegels met dezelfde afmetingen, zodat deze met rechte voegen geplaatst kunnen worden. Op die manier voorkomt u dat eventuele scheurtjes in de voegen tussen de tegels zich in de tegels zelf gaat doorzetten. Daarnaast zijn er nog verschillende aandachtspunten.

Plaatsing van vloertegels

Ongeacht of je gebruik maakt van een vloerverwarming op basis van warm water of een elektrische vloerverwarming bestaat de kans dat de ondergrond uitzet of inkrimpt door de temperatuurverschillen. Dit kan zorgen voor spanningen in de tegels of de voegen. Om dit te voorkomen moet er gebruik gemaakt worden van een thermische en akoestische isolatie en een goede afdichting in vochtige ruimten.

Daarnaast worden ook uitzetvoegen voorzien die de vloer de nodige bewegingsvrijheid bieden en zo scheurtjes voorkomen. Veelal worden deze onder de deuren geplaatst zodat deze amper zichtbaar zijn. Een plaatsingsplan bevat naast deze uitzetvoegen ook instructies voor randvoegen die u nauwgezet moet volgen.  Voor het plaatsen van een tegelvoer op een vloerverwarming doet u dus best beroep op iemand met de nodige expertise hierin.

 

 

 

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input