Natuursteen trap? Dit moet je weten

Nieuws dinsdag, 14 juli 2015 00:00
Natuursteen trap? Dit moet je weten

Verschillende natuursteensoorten zoals marmer, graniet, blauwe steen en witte steen lenen zich perfect voor trappen, zowel binnen- als buitenshuis. Iedere natuursteen heeft zijn eigen kleur en structuur en straalt daardoor een exclusief karakter uit. Bent u op zoek naar een natuursteen trap? Dan geven we u graag enkele tips mee.

De prijs van een natuursteen trap

De prijzen van natuursteen trappen zijn erg uiteenlopend en onder andere afhankelijk van; gekozen natuursteen, dikte van de treden en tegentreden en het aantal werkuren dat nodig is om de trap te maken en plaatsen. 
Veelal wordt een natuursteen trap op een betonnen ondergrond geplaatst, met afzonderlijke treden. Standaard zijn deze treden 3 cm dik, de tegentreden 2 cm. Het is ook mogelijk om een zelfdragende natuursteen trap te maken, al is deze oplossing uiteraard aanzienlijk duurder.

Welke natuursteen is geschikt?

Ook hier is er geen eenduidend antwoord. Uiteraard zal u een natuursteen kiezen op basis van de rest van uw interieur en persoonlijke voorkeur, maar er zijn nog zaken waar u rekening mee dient te houden.

  • Bij een gladde natuursteen is het gevaar op uitglijden reëel. Zeker in ruimtes waar je vaak met natte schoenen of voeten loopt. Een natuursteen met een wat ruwere afwerking is in zulke gevallen zeker aan te raden.
  • Sommige natuursteensoorten zijn erg vlekgevoelig en poreus. Vooral witte steen is heel zacht en poreus en zeker niet vlekbestendig. 

Daarnaast zijn er nog verschillende afwerkingen. Een anti-slip behandeling is aangeraden bij trappen voor kantoren, ziekenhuizen, openbare gebouwen enzoverder, en daarnaast kan de natuursteen ook gepolijst, gezandstraald, geborsteld of geschuurd worden.

Handig om weten

Plinten voor uw natuursteen trap kunnen op 2 manieren voorzien worden: in trapvorm, waarbij de plint de treden en tegentreden volgt, of een schuin doorlopende plint die de helling van de trap volgt.
Bestel uw maatwerk tijdig en laat uw trap opmeten door een van onze ervaren plaatsers zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

natuursteen-trap2

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input