Onderhoud van natuursteen terras

Nieuws vrijdag, 03 april 2015 00:00
Onderhoud van natuursteen terras

Nu de zomer weer in zicht is, is ook het moment aangebroken om uw terras een onderhoudsbeurt te geven. Het terras heeft het hard te verduren gehad, maar binnenkort kan je er opnieuw optimaal van genieten.

Hoeveel onderhoud uw terras nodig heeft is grotendeels afhankelijk van de ligging. Een zuidgericht terras zal minder groenaanslag hebben dan een terras dat weinig zonlicht krijgt en een hogere vochtigheidsgraad heeft, al is geen enkel terras onderhoudsvrij.

Het gebruikte materiaal is een andere belangrijke factor. Kermische tegels vergen erg weinig onderhoud en zijn verkrijgbaar in heel wat formaten en kleuren. Bij een natuursteen terras hebben vooral graniet en basalt de voorkeur wat betreft onderhoud, dankzij hun hoge hardeid. Daarnaast blijft ook blauwe hardsteen een van de meest bekende natuursteen soorten voor buitengebruik. Naast dorpels en portieken wordt blauwe hardsteen ook vaak gebruikt voor de aanleg van terrassen, opritten en tuinpaden.

Uw terras onderhouden

Om uw natuursteen terras grondig te reinigen zijn er verschillende producten beschikbaar. Lithofin Allex is bijvoorbeeld een goed product dat geschikt is voor zowel natuursteen als keramische tegels. Het verwijdert moeiteloos de groene aanslag op uw terras. Doordat het een natuurlijk product is voorkom je schade aan het terras. 
Welk reinigingsproduct je ook gebruikt, volg steeds nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Ben je niet 100% zeker, test het product dan uit op een klein stukje van het terras vooraleer je alles gaat behandelen, zodat je eventuele verkleuring meteen kan opmerken. Hou er ook rekening mee dat de meeste groenaanslag verwijderaars niet plantvriendelijk zijn. Laat het afvalwater dus niet zomaar in de tuin en zeker niet in de vijver terechtkomen.

Het gebruik van een hogedrukreiniger is niet aan te raden; hoewel het een efficiënte manier lijkt om je natuursteen tegels weer schoon te maken, kan je terras onherstelbaar beschadigd worden. De krachtige hoge druk straal tast vooral de voegen aan, maar kan ook de poriën van de tegel groter en ruwer maken, waardoor vuil en mos zich in de toekomst nog beter kunnen gaan hechten. Gebruik je toch een hogedrukreiniger, zet deze dan op een lage stand en tracht de voegen te vermijden.

 

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input