natuursteen inloopdouche

Nieuws donderdag, 15 januari 2015 00:00
natuursteen inloopdouche

Een natuursteen inloopdouche is een schitterende manier om je douche naadloos te integreren in je badkamer. De badkamervloer in keramische tegels kan je bijvoorbeeld gewoon doortrekken in de douche, zodat je een strak geheel krijgt. De weinig elegante 'witte bak' is daarmee verleden tijd. Een inloopdouche biedt daarnaast nog verschillende voordelen:

  • Makkelijk te reinigen
  • Geen beperkingen wat betreft afmetingen, je bent niet gebonden aan standaardmaten
  • Geen opstaande (struikel-) randen, zodat de inloopdouche ook goed toegankelijk is voor ouderen, kinderen en rolstoelpatiënten

Tips voor een natuursteen inloopdouche

Wanneer u natuursteen tegels gebruikt in uw inloopdouche dient u uiteraard met enkele zaken rekening te houden. Kies bijvoorbeeld altijd voor een tegel met een kleine porositeit, die ook nog eens voldoende slipvast is. Indien nodig kan er een speciale antislip coating aangebracht worden.

Een inloopdouche installeren vergt ook de nodige kennis. Hou er in de eerste plaats rekening mee dat je de afvoer onder de vloer zal moeten inwerken. Lukt dat niet, dan zal je de douche hoger moeten plaatsen. Maar de grootste uitdaging zit hem uiteraard in het waterdicht maken van de inloopdouche. Elk voegje geeft het risico dat er vocht onder de tegels kan terechtkomen. Het plaatsen van de douchevloer is dan ook een secuur werk waarbij naast waterafstotend voegsel ook speciale vezelvliezen, siliconen, netjes en waterdichtingsmiddelen gebruikt moeten worden. Een kleine rimpel in het vlies zou bijvoorbeeld al een lek kunnen veroorzaken, met de nodige schade tot gevolg.

Natuursteen douchebak

Een veilig alternatief voor de natuursteen tegelvloer is de natuursteen douchebak of doucheplaat in natuursteen of composiet. Deze platen zijn 3cm dik, sluiten naadloos aan op de badkamervloer en zijn makkelijk zelf te plaatsen. Doordat 1 massieve plaat gebruikt wordt zijn er geen voegen en is er dus ook geen risico op vochtinsijpeling langs die voegen. 

Enkele mogelijkheden voor een natuursteen douchebak zijn blauwe hardsteen, marmer, witsteen en verzoete graniet, al dan niet met een gepuntbeitelde antislipzone.

 

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input