Natuursteen in de badkamer: dit moet je weten

Nieuws donderdag, 02 oktober 2014 00:00
Natuursteen in de badkamer: dit moet je weten

Natuursteen in de badkamer; het is een dankbaar materiaal met unieke eigenschappen dat heel wat mogelijkheden biedt. Tegelijkertijd zijn er ook enkele zaken waar u best rekening mee houdt. We bespreken ze nader in deze blogpost.

Door natuursteen te gebruiken haal je letterlijk de natuur naar binnen in je interieur. In een ruimte waar ontspanning en rust centraal staan komt het materiaal dan ook optimaal tot zijn recht. Veel gebruikte toepassingen zijn onder andere wastafels, wandbekleding, vloertegels en douchewanden. Afhankelijk van de toepassing dien je wel enkele zaken in acht te nemen:

  • Een badkamervloer kan bijhoorlijk glad worden. Kies daarom voor een natuursteen tegel met een antislip afwerking; een steen met een ruwe afwerking is minder glad.
  • Behandel de natuursteen in uw badkamer steeds met een vlekstop ter bescherming tegen zeepresten en kalkaanslag.
  • Wilt u naast uw badkamervloer ook de douchewand, badkamermeubel of badbekleding in dezelfde afwerking, vraag dan na of de natuursteen van uw keuze ook in platen beschikbaar is, en niet alleen in tegels.
  • Onderhoud uw natuursteen regelmatig met zachte producten, die niet bijtend zijn en geen detergenten bevatten. Water en wat milde zeep of een natuurlijk schoonmaakproduct voldoet meestal.
  • Niet elke natuursteen of afwerking is geschikt voor eender welke toepassing. Laat u daarom steeds adviseren door een specialist.

natuursteen strips

Voordelen van natuursteen in de badkamer

Rekening houdend met bovenstaande punten biedt natuursteen heel wat voordelen voor gebruik in de badkamer:

  • Een natuurlijk product, met een authentieke en unieke uitstraling.
  • Verschillende afmetingen mogelijk. Voor de douche kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om met grote platen of net kleine strips te werken.
  • Natuursteen tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.
  • Erg gevarieerd in kleur en afwerking: glanzend, mat, gepatineerd, vlak of ruw; de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.
  • Luxueuze uitstraling.

Door de uitgebreide mogelijkheden is natuursteen geschikt voor zowat elk interieur: klassiek, landelijk of hedendaags tot minimalistisch en modern, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor composietsteen. Vragen? Aarzel niet ons te contacteren!

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input