Dekton: wat is het en welke toepassingen zijn mogelijk?

Nieuws woensdag, 03 september 2014 00:00
Dekton: wat is het en welke toepassingen zijn mogelijk?

dektonDekton by Cosentino wordt omschreven als een revolutie in architectuur en interieurdesign, een nagelnieuw materiaal met toepassingen voor zowel binnen als buiten. Wat is dekton precies en welke toepassingen zijn allemaal mogelijk? We bespreken het in deze blogpost.

Cosentino heeft kosten noch moeite gespaard om het 'ultracompacte oppervlak' Dekton te ontwikkelen. Maar liefst 22000 uren onderzoek en 128 miljoen euro voor de bouw van een fabriek en unieke persmachine waren nodig om voor dit revolutionaire materiaal. Zijn uitzonderlijke eigenschappen heeft Dekton te danken aan de combinatie van grondstoffen en de meest moderne technologische processen die bij de vervaardiging worden toegepast.

Vervaardiging van Dekton

De vervaardiging van Dekton kan het best omschreven worden als een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen die gepaard gaan met hoge druk en hoge temperaturen. Dit proces, dat in de natuur duizenden jaren in beslag neemt, doet Cosentino in goed 4 uur met de exclusieve PST (Particle Sintering) technologie. Deze technologie sintert (verhit) minerale deeltjes zodat ze samenstellen en hun interne structuur verandert. Er ontstaat vervolgens een nieuwe massa die door de hoge temperaturen en extreme druk ultra compact wordt gemaakt.

Toepassingen van Dekton

Dekton werd ontwikkeld voor architecturale en design interieurtoepassingen. De mogelijke toepassingen zijn zeer breed, van vloeren en trappen, werkbladen, gevel- en wandbekleding tot zelfs meubels, en dat voor zowel particuliere als professionele omgevingen. We vinden Dekton by Cosentino zowel binnen (keukens, badkamers, ..) als buiten (gevels, vloeren, ..) terug.

Door zijn ultracompacte eigenschappen is het materiaal perfect geschikt voor vochtige ruimtes, het is dan ook een populaire oplossing voor specifieke oplossingen in de bijvoorbeeld de wellness sector en bij (buiten)zwembaden. Naast zijn duurzaamheid is daarbij de onderhoudsvriendelijkheid van Dekto een belangrijke factor.

Het formaat van Dekton (320 x 144cm) biedt daarbovenop heel wat ontwerpmogelijkheden. De platen zijn beschikbaar in 3 diktes: 1,2 cm, 2cm en 3cm.

dekton-keukenwerkblad2

dekton-buitengevel

Eigenschappen van Dekton

  • Hoge vlekbestendigheid
  • Sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage
  • Dimensionale stabiliteit hoge drukweerstand
  • Sterk bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi
  • Bestand tegen UV stralen en kleurstabiliteit

Dekton kleuren

De oorspronkelijke Dekton kleuren zijn onderverdeeld in 3 collecties:

  • de Solid Collection bestaat uit egale kleuren, al dan niet met het reliëf van een hout- of steenstructuur
  • De Natural Collection bestaat uit de kleuren van natuurlijke producten als marmer, zandsteen en graniet
  • De Tech Collection biedt een moderne uitstraling met kleuren als Kadum (roesteffect) of Keranium (donker graniet)

dekton kleuren

Maak een afspraak

DEDORUIN BVBA

Vaartweg 1
B - 1651 Lot

Via de GPS moet je ‘Sashoek’ als adresnaam ingeven.

Tel: 02 331 60 51

Fax: 02 377 78 21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Gelieve een boodschap in te vullen
Invalid Input